Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - گوگل قصد دارد در اندروید ۱۳ امکان استفاده از ابزارهای دسترسی‌پذیری (Accessibility) را برای اپلیکیشن‌هایی که خارج از فروشگاه گوگل‌پلی نصب شده‌اند غیرفعال کند.
بدافزار از گذشته تاکنون در سیستم‌عامل اندروید همیشه به‌عنوان یک مشکل وجود داشته و یکی از بزرگترین عوامل حمله از سوی هکرها، از طریق سرویس‌های دسترسی روی تلفن کاربران بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

APIهای دسترس‌پذیری ابزارهای قدرتمندی هستند که برای توسعه‌دهندگان در نظر گرفته شده‌اند تا با استفاده از آن‌ها به کاربران دارای معلولیت کمک کنند، زیرا این ابزارها امکاناتی مثل خواندن محتوای روی صفحه و وارد کردن ورودی‌ها را دردسترس این دسته از کاربران قرار می‌دهد.

هکرها یا همان مجرمان سایبری با سوءاستفاده از آن، بدافزارهایی مانند FluBot را توسعه داده‌اند و با فریب‌دادن کاربران از آن‌ها درخواست می‌کند تا API ها را برای برنامه های مخرب فعال کنند که به نوبه خود نمی‌توانند حذف نصب شوند. اما این موضوع در اندروید 13 تغییر خواهد کرد، زیرا Google از اعطای این مجوزها به اپلیکیشن‌هایی که خارج از فروشگاه گوگل‌پلی  نصب شده‌اند جلوگیری می‌کند.

طبق گزارش XDA به‌نقل از Esper ؛ گوگل از دسترسی برنامه‌های جانبی خارج از فروشگاه گوگل‌پلی خود به APIهای دسترسی جلوگیری می‌کند. API های دسترسی برای کاربران دارای معلولیت ضروری هستند، اما کنترل فوق العاده‌ای بر دستگاه نیز دارند. به همین دلیل است که کاربر باید به صورت دستی سرویس را در هر برنامه فعال کند، اما برخی از کاربران اگر روش استفاده از آن را ندانند، می‌توانند از سوی هکرها فریب داده شوند. در نتیجه، این تغییر از سوی Google باعث می‌شود که کاربران به طور کامل آن را برای اپلیکیشن‌هایی که از طریق مرورگر شما یا یک برنامه پیام‌رسانی دانلود می‌شوند فعال نکنند.

گوگل از گذشته تا الان با سواستفاده‌گران از اپلیکیشن‌های دارای خدمات دسترس‌پذیری مبارزه کرده است. در سال 2017، گوگل تهدید کرد که اپلیکیشن‌هایی را که از APIهای دسترس‌پذیری برای هر چیزی به‌غیراز کمک به کاربران ناتوان استفاده می‌کنند را از فروشگاه Google Play حذف خواهد کرد، اما این عمل در سال 2017 ممکن نشد در هر حال، گوگل سیاست‌های خود را در سال 2021 بروز کرده است و اکنون توسعه‌دهندگانی که قصد دارند از خدمات دسترسی‌پذیری اندروید برای مواردی غیر از کمک به کاربران معلول استفاده کنند، باید تأییدیه‌ی آن را از گوگل دریافت کنند.

 در این سیستم‌عامل هر اپلیکیشنی که خارج از فروشگاه گوگل‌پلی روی دستگاه‌ نصب شود، نمی‌تواند از APIهای دسترسی‌پذیری استفاده کند. اگر بخواهید دسترسی به این ابزار را برای چنین اپلیکیشن‌هایی فعال کنید، گوشی هوشمندتان پیغامی با عنوان «برای امنیت شما این تنظیم درحال‌حاضر دردسترس نیست» مواجه خواهید شد.

در اندروید 13 هر اپلیکیشنی که خارج از فروشگاه برنامه بارگذاری شود، نمی‌تواند خدمات دسترسی خود را فعال کند. هنگامی که روی گزینه فعال کردن آن ضربه بزنید، تلفن شما یک پیغام با عنوان «برای امنیت شما این تنظیم درحال‌حاضر دردسترس نیست» مواجه خواهید شد. 
این موضوع ممکن است در ابتدا برای فروشگاه‌های اپلیکیشن شخص‌ ثالث نگران‌کننده باشد، گوگل در گفت‌وگو با  Esper  تأیید کرد این اقدام روی اپلیکیشن‌هایی تأثیر نخواهد گذاشت که از قبل نصب شده‌اند.

به طور خلاصه، با فعال کردن سرویس دسترسی‌پذیری برای یک اپلیکیشن جانبی که از طریق  API نصب‌کننده‌ی مبتنی بر جلسه روی دستگاه نصب شده است، مشکلی نخواهید داشت. این روش نصب معمولاً توسط فروشگاه‌های اپلیکیشن شخص ثالث استفاده می‌شود. در مورد اپلیکیشن‌هایی که از APIهای دیگر برای نصب بهره می‌برند، امکان دسترسی به ابزارهای اشاره‌شده را نخواهند داشت اجرای این روش برای توسعه‌دهندگان آسان‌تر است، زیرا نصب اپلیکیشن‌ها را می‌توان به نصب کننده سیستم واگذار کرد، و به این ترتیب برنامه‌های پیامک، کلاینت‌های ایمیل و مرورگرها نصب APK را مدیریت می‌کنند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اندروید 13 گوگل اپلیکیشن خارج از فروشگاه اپلیکیشن هایی دسترسی پذیری اپلیکیشن ها نصب شده شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۴۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک

ایتنا - قانون اخیر آمریکا برای فروش اجباری یا ممنوعیت اپلیکیشن چینی تیک‌تاک، تنها شامل این پلتفرم و کاربرانش نمی‌شود و خطر دامن زدن به ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بیشتر توسط کشورهای دیگر را به دنبال دارد.
تیک‌تاک در تلاش برای آرام کردن واشنگتن، دو مدیر عامل عوض کرده است. اولی، کوین مایر بود که تنها چند ماه دوام آورد. جانشین او، شو زی چو، حدود سه سال است که این سمت را برعهده داشته است اما شکست او در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی در خصوص امن بودن تیک‌تاک، ممکن است به دوران مدیریت او هم پایان دهد و همچنین، ممنوعیت اپلیکیشن‌های بیشتری را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، لایحه‌ای که ماه میلادی جاری در آمریکا تصویب شد، در بسته‌ای قرار داشت که شامل کمک به اوکراین بود و تحت آن، شرکت بایت دنس که مالک چینی تیک‌تاک است، تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد تا این اپلیکیشن ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت روبرو خواهد شد. لحن این لایحه نشان می‌دهد که این ممنوعیت، ممکن است گسترش پیدا کند و به تهدیدهای ناشی از اپلیکیشن‌هایی اشاره کرده که توسط دشمنان خارجی کنترل می‌شوند.

اقدامات تیک‌تاک برای فرونشاندن نگرانی‌ها، پرهزینه بوده است. با این حال، ابتکار ۱.۵ میلیارد دلاری «پروژه تگزاس» برای نگه داشتن داده‌های آمریکایی در خاک آمریکا، تنها به بخشی از این مشکل پرداخته است. سیاستمداران همچنین نسبت به نفوذی که پکن می‌تواند بر محتوای درون این اپلیکیشن اعمال کند، نگران هستند.

هر دو نگرانی به حق هستند اما نگرانی نسبت به داده‌ها و نظارت بر محتوا، محدود به تیک‌تاک نیست. مقررات سخت گیرانه‌تر در هر دو طرف، یک گزینه است اما ممکن است مطلوب اپلیکیشن‌های آمریکایی نباشد. به عنوان مثال، شرکت متا در سه ماهه اول سال میلادی جاری، رقم ۷.۶۴ میلیون دلار برای لابی هزینه کرد.

فروش اجباری بی‌سابقه نیست اما به بزرگی اپلیکیشن تیک‌تاک نبوده است. درآمد تیک‌تاک در آمریکا در سال میلادی گذشته، به ۱۶ میلیارد دلار رسید. اما این اپلیکیشن ضررده گزارش شده است و پول زیادی برای بر پایی کسب و کار تجارت الکترونیکی خود هزینه کرده است. چین می‌تواند فروش فناوری اصلی این اپلیکیشن را وتو کند و مانع هر گونه تلاش برای خرید تیک‌تاک توسط یک خریدار آمریکایی شود. خود تیک‌تاک روشن کرده که قصد مبارزه حقوقی را دارد.

این ممنوعیت فقط باعث نارضایتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی تیک‌تاک نخواهد شد بلکه باعث می‌شود کشورهای دیگری هم از ممنوعیت‌های خاص برای محصور کردن کاربران استفاده کنند. روسیه در سال ۲۰۱۶، دسترسی به لینکدین را با اشاره به امتناع این پلتفرم از ذخیره داده‌های کاربران روسی در خاک این کشور، مسدود کرد. هند، تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های امنیتی و حریم خصوصی ممنوع کرده است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، چین امسال واتس‌اپ را به دلایل مشابه، ممنوع کرده است. اینترنت جهانی بیشتر دچار چند پارگی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ابزارهای قانونی برخورد با اخلالگران بازار مسکن تدوین شد
  • معرفی 10 اپلیکیشن محبوب ایرانی که باید روی گوشی‌ آیفون نصب کنید
  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • مهمترین اخبار ۱۶ اردیبهشت/ماجرای فروش گواهینامه‌های رانندگی
  • بله همراه با حجاج در سرزمین‌ وحی
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور داریم/ فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود
  • ممنوعیت‌های بیشتر در انتظار تیک‌تاک
  • اندروید یا iOS ؟ کدام سیستم عامل امن‌ترین قلمرو را دارد؟
  • ۷۴۴ هزار شرکت غیرفعال در کشور/فعالیت شرکت‌های صوری متوقف می‌شود